Zoeken op de site

Dermabrasie

Huidverjonging door middel van laser

 De VEROUDERENDE HUID en RIMPELS

Wanneer een mens ouder wordt veranderd de huid. De huid wordt slapper, gaat rimpels en plooitjes vertonen en er kunnen onregelmatigheden en kleurveranderingen ontstaan. Behalve het natuurlijke verouderingsproces bestaat ook de extra snelle huidverandering door overmatige blootstelling aan zonlicht of zonnebanklampen. Ultraviolet licht is namelijk een beruchte ‘sloper’ van elastine vezels en bindweefsels. Het licht breekt het elastine in vele kleine stukjes, net zoals een gewoon elastiekje dat na langdurig in de zon te hebben gelegen bros wordt en bij oprekken vrijwel direct breekt. Hierdoor ontstaat eerder en meer uitgebreide rimpelvorming.

De huid begint al vanaf het dertigste levensjaar tekenen van veroudering te vertonen, die in de loop der jaren toenemen. De kenmerken van een verouderende huid zijn: Dun, kwetsbaar, slap en droog.
Deze kenmerken zijn het gevolg van de volgende processen:
De opperhuid (epidermis) wordt steeds dunner en de lederhuid (dermis) veranderd door

  • vermindering van bindweefsel en elastine vezels
  • vermindering van het aantal en de functie van de talgklieren

De behandeling
Tijdens een eerste consult zal de dermatoloog en /of laserspecialist uw huidproblemen met u doorspreken en een behandelplan opstellen. De dermatoloog zal u duidelijk informeren over de producten die in combinatie met de lasertherapie het meest geschikt voor u zijn. Tevens wordt in dit gesprek duidelijk welke en hoeveel behandelingen voor uw huid verricht moeten worden en het meest geschikt voor u is.

QCMC behandelt de verouderende huid met fijne rimpelvorming met de meest geavanceerde lasers die er op het gebied van huidverjonging bestaan. Door de intensieve werking van de juiste golflengte en pulsduur zullen er in de huid stofjes vrijkomen die de aanmaak van bindweefsel en elastine stimuleert en activeert. De huid wordt egaler en de elasticiteit neemt toe.

 Is het pijnlijk
Tijdens de laserbehandeling zult u de warmteontwikkeling van de laser waarnemen. Het geïntegreerd koelsysteem zal de opperhuid zodanig verkoelen dat het voor u niet als pijnlijk ervaren wordt. Desgewenst wordt er een locale verdoving toegepast.

 Zijn er risico’s
Hoewel met de juiste diagnose en voorbereiding mogelijke complicaties gering zijn, blijft de kans op een tijdelijke bijwerking aanwezig. Het kan voor komen dat er in het behandelde gebied roodheid of een lichte zwelling ontstaat. Deze zijn van tijdelijke aard en meestal binnen enkele dagen verdwenen.

Hoe lang duurt de behandeling
De behandeling met de laser duurt ongeveer 20 minuten.

Wat mag ik wel/niet voor en na de behandeling
De kans op bijwerking is het meest gering als u in de behandelperiode overdadig zonlicht en zonnebankbezoek zoveel mogelijk vermijdt.
Daarnaast is het van belang dat u de instructie van de dermatoloog goed in acht neemt en de eventueel voorgeschreven producten volgens aanwijzing gebruikt.

 Is de behandeling altijd succesvol
Het succes is afhankelijk van de aard en de diepte van de rimpels in de huid. Diepe rimpels, veelal ontstaan door de specifieke persoonseigen mimiek van het gelaat of diepe fronsrimpels zullen niet verdwijnen. De fijnere rimpels worden minder diep, de textuur van de huid wordt gladder en egaler. Doordat de aanmaak van bindweefsel en elastine gestimuleerd en geactiveerd wordt zal de elasticiteit van de huid ook toenemen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuws omtrent QCMC.

Nieuwsberichten

  • ACTIE! – AANBIEDING! – ACTIE! – AANBIEDING! – ACTIE! Alleen op dinsdagnamiddag 18 juni van

  • QC Medical Center heeft 7 afzondelijke facebookpagina’s gepubliceerd met de volgende onderwerpen: Laser Tattoo Removal:

QCMC © 2015 Roeselare – Belgium

Top
Wordpress icon

Gerealiseerd door Internetbureau Volaris